Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2007

Τέχνες

1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Ετεροτοπίες
Μαΐος - Σεπτεμβρίος 2007

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να γίνει μια θεσμική εικαστική διοργάνωση μεγάλης κλίμακας με συμμετοχή καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, που θα παρουσιάζει την νέα παραγωγή στις εικαστικές τέχνες καθώς και τις νεότερες αισθητικές τάσεις και φιλοδοξεί να προκαλέσει εποικοδομητικό διάλογο τόσο μεταξύ των καλλιτεχνών όσο και των θεωρητικών τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Μπιενάλε θα προσφέρει στην πόλη το προνόμιο της δραστικής συμμετοχής στα σύγχρονα διεθνή εικαστικά δρώμενα φιλοδοξώντας να την τοποθετήσει στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.
Για το λόγο αυτό θα υπάρξει η όσο το δυνατόν πιο εξωστρεφής και ενεργή συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης προκειμένου το εικαστικό αυτό γεγονός να εκτείνεται σε πολλά σημεία της πόλης με εύκολη και φιλική πρόσβαση στο κοινό.
Για τη διοργάνωση της Μπιενάλε θα συνεργασθούν με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης οι παρακάτω φορείς: Δήμος Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

www.os3.gr

EΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ : ''ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ''

Οι βραβευμένες και μη φωτογραφίες του 6ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας ,στον οποίο πήραν μέρος περισσότεροι απο 400 μαθητές, εκτείθενται στο μηχανουργέιο της Σιβιτανιδείου σχολης.

Διάρκεια :
27 Απριλίου έως 12 Μαΐου.

Σιβιτανίδειος Σχολή, Θεσσαλονίκης 151, Καλλιθέα (Σταθμός ΗΣΑΠ Καλλιθέας)
www.sivitanidios.edu.gr/index.asp?a_id=170&ncatid=5&newsid=87



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

foveri ekthesi paidia. aksizei na tin episkefteite oloi.
thanxx gia tin enimerwsi