Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Events

δράση + πόλη

Τρίτη 29 Μαΐου 2007 | 17:00 - 21:00



Ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος (ΑΚΤΟ) σας προσκαλεί στην συζήτηση που οργανώνει με θέμα: Δράση και πόλη

H συζήτηση αναφέρεται στο γεγονός ότι αρχιτέκτονες και εικαστικοί πραγματοποιούν δράσεις στην Αθήνα. Οι δράσεις αυτές αφορούν άλλοτε τοποθεσίες στις οποίες επεμβαίνουν μέσα από την τοπικά προσδιορισμένη τέχνη (site specific art), άλλοτε δημόσιους χώρους ή αστικά κενά και άλλοτε τους τοίχους των κτιρίων στους οποίους επεμβαίνουν μέσα από γκραφιτι. Με αυτούς και με άλλους τρόπους οι οποίοι έχουν τον χαρακτήρα εφήμερης κατοίκησης, μετασχηματίζουν προσωρινά την πόλη.

Ο ΑΚΤΟ οργανώνει συζήτηση η οποία αφορά στα παραπάνω ζητήματα με ομιλητές καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο γίγνεσθαι των δράσεων στην πόλη της Αθήνας.

Συμμετέχουν οι ομάδες: ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ, Ομάδα 49, LOCUS ATHENS, ΜΚ Parasites, Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική, Reconstruction, Σαύρα, ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ και οι καλλιτέχνες: Τζίμης Ευθυμίου, Μαίρη Ζυγούρη, Ζάφος Ξαγοράρης, Γεωργία Σαγρή.

Αμφιθέατρο ΑΚΤΟ (Κραναού 3, πλ. Κουμουνδούρου)
Πληροφορίες: 210 5230130 - 210 5227450






--Athens Video Art Festival--

Η video art αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες μορφές τέχνης, που συνδυάζει τη φωτογραφία, την κίνηση, τη μουσική και κυρίως τη φαντασία και τη διάθεση για πειραματισμό.

Το
Athens Video Art Festival επιστρέφει ανανεωμένο και δριμύτερο, για τρίτη συνεχή χρονιά.
Πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ οπτικo-ακουστικών τεχνών αφιερωμένο στον ψηφιακό πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, που απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της κινούμενης εικόνας και το φεστιβάλ που εκπροσωπεί την Video Art στην Ελλάδα.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θερμά στο κάλεσμα του για συμμετοχή, αφού οι δηλώσεις συμμετοχής έφθασαν τον απίστευτο αριθμό των 1200 και προέρχονται από 41 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο.Από αυτά, τα καλύτερα 450 έργα video art θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, ενώ ταυτόχρονα θα συμπεριληφθούν μοναδικά video installations, live art performances με την συμμετοχή του κοινού καθώς και εντυπωσιακές κατασκευές.

Ώρα έναρξης προβολών 16:00

Μετά το πέρας των προβολών ακολουθεί μουσικό event με συνοδεία πρωτότυπου οπτικο-ακουστικού υλικού με επίσημους προσκεκλημένους όπως : Κωνσταντίνο Βήτα, Νικήτα Κλίντ (Ρόδες), Γιάννη Νάστα (Xaxakes), Elica, Naono & Melorman, Barbara’s Straight Son, Glasshopper (VJ Set) κ.α.

27 - 28 - 29 Απριλίου

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 100 Γκάζι

Πρόσβαση:
Τρόλεϊ:
Νο 21 (από Ομόνοια),
Λεωφορεία ΟΑΣΑ: 035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031.
Τρένο: Σταθμός ΗΣΑΠ "Θησείο".

Για περισσότερες πληροφορίες www.athensvideoartfestival.gr





--Going Youth Festival--

H πολιτιστική ομάδα : ''Διαδρομές Πολιτισμού'' διοργανώνει το πρώτο Youth Festival , δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική , χορό , θέατρο και φωτογραφία.

ΡΟΕΣ : Ιάκχου 16 , Γκάζι , τηλ. 210-3474312

Διάρκεια : 23-30/4


Δεν υπάρχουν σχόλια: